ЕasyJet разреши преносимите електронни устройства на борда на всички полети

Мобилните устройства на борда на самолитети на ЕasyJet са вече позволени. От 14 април пасажерите, пътуващи по линиите на европейската авиокомпания могат да използват своите персонални електронни устройства като лаптопи, DVD плейъри, таблети и мобилни телефони в „самолетен режим”. Пресцентъра на компанията съобщи още, че това важи за всички полети на ЕasyJet, включително и по време на излитане и кацане.

Не безизвестен факт е, че досега пътниците трябваше да изключват своите устройства за двата етапа от полета (излитане и кацане). Промяната идва след скорошните препоръки от страна на Европейската агенция за авиационна безопасност, че тези ограничения могат да бъдат премахнати.

ЕasyJet представи подробно предложение за безопасност на Гражданската въздухоплавателна администрация (ГВА). Това предложение беше одобрено в съответствие с всички изисквания за безопасност и означава, че пътниците могат да продължат да гледат филми, да четат електронни книги, да работят или да подготвят имейл кореспонденцията си без прекъсване за по-дълъг период от време.

Новината идва само няколко месеца след като ЕasyJet въведе използването на мобилни бордни карти в 85% от своята мрежа.

Източник: http://www.touristmedia.info